Hundschampo online - För en frisk och välvårdad päls – 4Dogs
Priser inkl. moms

Hundschampo

Här hittar du ett noga utvalt sortiment av kvalitetsschampon för hund, för alla pälstyper och hundraser. Du hittar vanliga hundschampon för vardagsbruk men också en mängd olika specialschampon och schampon anpassade för utställningshundar.

De schampon vi erbjuder håller hög kvalitet och rekommenderas för både hemmabruk och professionellt bruk på hundsalongen. Ett kvalitetsschampo tvättar inte bara rent, det verkar samtidigt vårdande för hundens hud och päls.

Många schampon i sortimentet är koncentrerade och ska spädas med vatten, vilket innebär att de är mycket dryga. Enklast är att använda en plastflaska med gradering för att blanda schampot. Du hittar flera sådana blandflaskor i olika storlekar i vårt sortiment.

Komplettera med ett bra hundbalsam, som gör pälsen lättare att kamma ut efter badet. Det impregnerar också pälsen och skyddar den mot smuts och fukt mellan baden.

Hitta ditt favoritvarumärke här.

Varför köpa schampo speciellt framtaget för hundar?

Eftersom hundar har ett annat pH-värde än vi människor är det ingen bra idé att använda ditt eget schampo eller balsam när du tvättar din hund. Ett hundschampo är däremot utformat för att vara milt och skonsamt för just hundens hud och päls, och innehåller ingredienser som är lämpliga för hundar. Det finns en mängd olika hundschampon för olika pälstyper och hundraser, men även bra allroundschampon som passar för alla hundar och pälsar.

Att regelbundet tvätta hunden med hundschampo för att hålla pälsen ren och välskött bidrar till både hälsa och välmående för din hund samtidigt som det kan reducera risken för hudproblem.

Är det olika typer av hundschampo för olika pälstyper och hundraser?

Ja, det finns olika typer av hundschampo som är anpassade för olika pälstyper och raser. Varje hundras kan ha olika behov när det gäller hud och päls och det gäller även olika individer inom samma ras. Men det finns också bra allroundschampon som passar för alla typer av pälsar, om du inte letare efter ett schampo med en speciell funktion eller för ett särskilt behov.

Det finns många olika specialschampon för hundar. Vissa raser, eller individer, kan ha känslig hud och behöver ett schampo som är extra milt och skonsamt.

Det finns också schampon som är speciellt utformade för att förebygga och lindra specifika problem, som torr hud eller klåda.

Ett hundschampo kan vara anpassat för pälstypen - lång päls, kort och sträv päls eller lockig päls, men även för kvalitén på pälsen. En torr och skadad päls kan till exempel behöva ett schampo som reparerar och återfuktar. Det finns även schampon som är framtagna för att på optisk väg, utan skadliga kemikalier eller blekmedel, förstärka den naturliga färgen i pälsen.

Det viktigaste när du ska välja ett schampo till din hund är att utgå från individens behov, vad just din hund behöver för att pälsen och huden ska må bra. Behöver du råd och tips är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kom ihåg att alltid följa instruktionerna på flaskan och använd aldrig människoschampo på din hund, eftersom hundar och människor har olika pH-värde i huden.

Är hundschampo skonsamt mot huden?

Ja, köper du ett hundschampo hos 4Dogs kan du vara säker på att det är framtaget för att vara skonsamt mot hundens hud och päls. Ett bra hundschampo innehåller milda ingredienser som inte irriterar eller torkar ut huden. Det har också ett pH-värde som är anpassat för hundar.

Även våra extra djuprengörande hundschampon är skonsamma mot hundens hud och päls.

Hur ofta ska man använda hundschampo och bada sin hund?

Hur ofta du bör bada och schamponera din hund beror på flera faktorer, som till exempel hundras, pälstyp, pälsstruktur, pälskvalitet, aktivitetsnivå, eventuella hudproblem och miljön som hunden vistas i. Det mycket är individuellt hur ofta hunden bör badas. Bor du i stadsmiljö med mycket föroreningar ser du kanske till att bada din hund lite oftare. Om du ställer ut din hund badar du kanske också din hund mer regelbundet. Och har du en hund som älskar att rulla sig i lerpölar eller illaluktande saker har du inget val, din hund måste bli ren.

Det finns således inga generella råd att ge när det gäller hur ofta man bör bada sin hund. Ett allmänt råd är däremot att bada sin hund om den blivit smutsig eller om den luktar illa. En ren och välskött päls bidrar till både hälsa och välmående för din hund.

Ett annat allmänt råd är att välja milda och skonsamma produkter som inte torkar ut huden, speciellt om du har en hund som behöver badas ofta. Ett milt hundschampo förstör inte heller skyddet mot smuts och väta som finns naturligt i hud och päls i form av oljor och fetter.

Även våra extra djuprengörande hundschampon är skonsamma mot hundens hud och päls, men återfuktning är viktigt. Vi rekommenderar därför alltid att använda ett hundbalsam efter schamponeringen.

Om din hund lider av specifika hudproblem, som torrhet, klåda eller allergier kan en veterinär rekommendera ett specialschampo som bör användas enligt deras anvisningar.

Vilka faktorer bör man överväga vid val av hundschampo?

Innan du köper hundschampo är det bra att fundera på de här sakerna, för att du ska hitta ett schampo som är optimalt för dig och din hund:

- Koncentrerat eller färdigblandat schampo: Ett färdigblandat schampo är enkelt att använda utan några förberedelser. Det koncentrerade schampot behöver spädas innan användning, men är å andra sidan ett ekonomiskt och prisvärt val. Tänk dock på att aldrig blanda mer än vad du använder vid ett tillfälle.

-Funktion: Ett hundschampo har ofta fler funktioner än att bara tvätta rent. Se till att hitta ett schampo som passar din hunds pälstyp och behov. Långhåriga raser kan behöva ett schampo som hjälper till att förebygga tovbildning och underlätta borstning, medan fluffiga pälsar blir extra fina med ett schampo som ger volym och fyllighet. För de sträva pälsarna finns schampon som förbättrar den naturliga texturen och strukturen i pälsen.

- Hudproblem: Om din hund har känslig hud, eller eksem, bör du välja ett schampo som är speciellt anpassat för att lindra sådana problem. Om ett vanligt schampo inte räcker för att lindra dem bör en veterinär kontaktas.

- Doft: Hur man upplever dofter är väldigt individuellt. Är du eller din hund mycket känsliga för dofter kan du välja ett parfymfritt eller lätt parfymerat schampo. Tänk på att ett koncentrerat schampo luktar mer som koncentrerat. När du väl spätt ut det blir doften mildare.

- Återfuktning: Om din hund har torr hud och/eller päls kan det vara bra att välja ett schampo som har återfuktande egenskaper. Ett sådant hjälper till att återställa fuktbalansen i både hud och päls och kan reparera den torra eller skadade pälsen. Vid torr hud och/eller päls är det extra viktigt att komplettera med ett balsam efter schamponeringen.

Vilken sorts hundschampo är bäst för hundar med känslig hud?

För hundar med känslig hud rekommenderas ett mild och skonsamt hundschampo. Ett hundschampo som är speciellt anpassat för känslig hud kan hjälpa till att lugna och lindra eventuella hudirritationer och klåda. Det finns även hundschampon med naturliga ingredienser, som kan vara extra skonsamma för känslig hud. Om symptomen inte lindras bör en veterinär kontaktas.