Trimbord & Triminredning

Välj ett trimbord som passar just dina behov

Hos 4Dogs hittar du ett stort sortiment av prisvärda trimbord för hund, oavsett om du är professionell hundfrisör eller hemmafrisör. Ett trimbord är praktiskt även för den dagliga skötseln av din hund. Här kan du enkelt till exempel klippa klorna, borsta pälsen eller tvätta öronen. Om du och din hund deltar i hundutställningar kommer du att ha stor nytta av ett trimbord. På det kan du lätt jobba med pälsen mellan och inför tävlingarna. Här kan du också träna hunden att stå fint, om du har en liten ras. Ett trimbord som underlättar arbetet är alltid en god investering.

Ett bra trimbord ger bekväm arbetsställning

Det första du bör göra är att fundera på om du behöver ett bord som är höj- och sänkbart eller om du nöjer dig med ett bord med fast höjd. För bästa ergonomi och arbetsställning rekommenderar vi ett höj- och sänkbart trimbord. Då kan du anpassa höjden efter din egen längd och dessutom enkelt höja eller sänka bordet för att lättare komma åt hunden från olika vinklar. Det är bra om du till exempel jobbar med avancerade klippningar eller behöver komma åt hunden underifrån. På ett stabilt trimbord med en yta av halkfri gummi eller silikon kan din hund känna sig trygg och säker medan du arbetar.

Höj- och sänkbara trimbord kan vara manuella, elektriska eller hydrauliska

De höj- och sänkbara trimborden finns både som elektriska och hydrauliska. Det nyare trimbordet Air Lift är pneumatiskt. Skillnaden mellan hydraulik och pneumatik är att på ett hydrauliskt bord drivs kolven, som höjer och sänker bordet, med oljetryck medan den på ett pneumatiskt drivs med luft. Det är en smaksak vad man föredrar. Ett elektriskt trimbord ger mer komfort för både dig och hunden. Det har en långsammare och jämnare gång och är lättare att ställa in på exakt den höjd du önskar. Du kan också välja ett trimbord som du manuellt höjer och sänker. Tänk över vad som är mest praktiskt för dig.

Trimbord som du höjer och sänker manuellt

I vår kategori Manuella trimbord finns flera modeller i olika storlekar och höjder. TM306 har justerbar höjd i två steg medan TM309S-L kan höjas och sänkas steglöst 17 cm. Alla manuella trimbord är hopfällbara. Det gör dem enkla att sätta undan när de inte används. Många är också utrustade med praktiska bärhandtag.

Trimbord med fast höjd

Om du nöjer dig med ett trimbord med fast höjd ska du titta extra noga på vår absoluta bästsäljare, TM101-103. Det är ett stilrent, stabilt och mycket prisvärt trimbord som många hemmafrisörer väljer. Vill du ha ett riktigt lätt bord, som är enkelt att bära? Då ska du välja vårt aluminiumbord. Det väger bara 3,5 kg och är perfekt att ta med sig på utställningar eller på resor när du vill ha ditt trimbord med dig.

Roterande trimbord och trimbord med hjul

Ett runt, roterande trimbord utan ben kan placeras direkt på vilket bord som helst, bara det är stadigt. Vårt roterande trimbord har en diameter på 55 cm. Det gör det perfekt för de mindre raserna. Fördelen med ett roterade trimbord är att du inte behöver inte förflytta dig när du arbetar. Istället roterar du helt enkel på bordsskivan där hunden står. Trimbordet med hjul kan också användas för att transportera en bur och är praktiskt till exempel när du är på utställningar. Alla elektriska och hydrauliska trimbord kan också kompletteras med hjul. Det är bra om du ofta behöver flytta på ditt bord och förenklar vid städning.

Vilken storlek på trimbord ska jag välja

När du väljer trimbord behöver du ta hänsyn till både hundens storlek och din egen arbetshöjd. För att räkna ut vilken storlek på bordsyta hunden behöver kan du mäta hur lång den är från framtassens framkant till baktassens bakkant. Du lägger sedan till så mycket plats som du tycker känns lämpligt för just din hund att ha framför och bakom tassarna. Vissa hundar vill ha gott om plats att stå på, medan andra behöver lite mindre plats för att inte vandra runt på bordet. Tänk på att ju mindre bordsskivan är desto högre är trimbordet.

Mät också höjden på ett vanligt bord eller en bänk där du känner att arbetshöjden för dig blir bra. Med hjälp av dessa två mått kan du enkelt leta fram ett bord som känns rätt för både dig och din hund. .

Galgar, koppel och andra tillbehör till trimbord

Vi har både galgar, koppel, selar, slang- och fönhållare i vårt sortiment av tillbehör för trimbord. De flesta trimbord levereras med både galge och koppel.

Trimstolar och förvaringsvagnar

En bekväm trimstol gör arbetet lättare, likaså att enkelt ha tillgång till sina trimredskap, saxar och annat du behöver för hundens pälsvård. En förvaringsvagn på hjul med fack och lådor är mycket praktiskt. En självklarhet om du är professionell hundfrisör, men bra också för dig som är hemmafrisör.

Få tips och råd från 4Dogs

Hos oss kan du alltid få råd och mer information inför ditt val av trimbord. Vi har många års erfarenhet och sätter stort värde i att kunna hjälpa dig. Alla våra trimbord levereras fraktfritt inom hela Sverige. Kontakta oss på info@4dogs.se eller 0418-48 40 10.