Klippmaskiner för hund - 4Dogs
Priser inkl. moms

Klippmaskiner för hund

Investera i en bra klippmaskin till din hund

4Dogs har ett brett sortiment av klippmaskiner och trimmers för hund. I sortimentet hittar du både kraftfulla maskiner för del- och helklippning och lite mindre maskiner för detaljtrimning av din hund.

Här hittar du maskiner från populära tillverkare som Andis, Wahl, Oster, Artero, Aesculap med flera.

Läs gärna vår köpguide för klippmaskiner där du får tips på vad du bör tänka på när du ska välja hundtrimmer och klippmaskin.

Olika typer av klippmaskiner

Det finns olika typer av klippmaskiner till hundar och vilken typ du ska köpa beror på hur du ska använda den. Vill du kunna göra helklippningar av din hund, delklippa vissa områden på kroppen eller kanske bara detaljtrimma tassar och annat? Vilken typ av päls din hund har är också avgörande för vilken maskin du bör köpa.

Med en detaljtrimmer kan du klippa hundens nos, tassar, öron och andra detaljer. En detaljtrimmer är också bra att använda för känsliga områden och hygienklippning. Vid detaljklippning är det bra att välja en sladdlös trimmer då det blir enklare att komma åt svåråtkomliga områden.

Vid delklippning av exempelvis bröst och mage behöver du en klippmaskin med lite mera kraft och motorstyrka än en detaljtrimmer.

Vid helklippning av din hund behöver du skaffa en kraftfull klippmaskin. Har du en hund med tjock päls behöver du absolut en klippmaskin med kraftfull motor.

Ska man välja en klippmaskin med eller utan sladd?

Båda typerna har sina fördelar. En sladdlös klippmaskin är smidig att använda och erbjuder flexibilitet då du kan använda den var som helst utan att vara bunden till ett eluttag.

En klippmaskin med sladd har å andra sidan obegränsad klipptid, till skillnad från en sladdlös maskin där klipptiden begränsas av batteriets kapacitet. Klipper du flera hundar eller en stor hund med mycket päls kan en klippmaskin med sladd då vara att föredra.

Klippmaskiner med sladd brukar även ha en något lägre vikt och vara lite billigare i inköp.

Hur du underhåller din klippmaskin

Under själva klippningen är det bra om du med jämna mellanrum använder en kylspray. Kylsprayen håller skäret svalare under klippningen samtidigt som den rengör, smörjer och desinficerar skäret.

Klippmaskinen bör alltid göras ren från pälsstrån efter användning och skäret rengöras och oljas in. Då kan du öka livslängden på din maskin och dina skär.

Läs gärna våra fullständiga skötselråd för klippmaskiner och trimmers.

Ergonomi

Oavsett om du köper en sladdlös klippmaskin eller en maskin med sladd så är ergonomin viktig. Vad man upplever som god ergonomi är ofta en personlig fråga då vi alla hanterar klippmaskiner på olika sätt och har olika förutsättningar. Det finns dock tre saker du kan tänka på när det gäller ergonomi:

Vikt

Om du klipper ofta eller länge vid varje klippning är det bra om maskinen inte är alltför tung.

Ljudnivå

Hög ljudnivå kan vara stressande och jobbigt att lyssna på för både dig och din hund. En lite mer tystgående maskin gör klippningen behagligare.

Vibrationer

Precis som med vikten så kan vibrationer vara uttröttande om du klipper ofta eller länge.

Köpguide

Läs gärna vår fullständiga köpguide för klippmaskiner och hundtrimmers!