Valpmattor och kisskydd för valpar och äldre hundar - 4Dogs
Priser inkl. moms

Valpmattor och inkontinensskydd

Trixie valpmatta kissunderlägg för hund 8-pack 90x60 cm

När du tränar din hund att bli rumsren är valpmattan eller kisskyddet ett bra hjälpmedel, särskilt om du inte kan komma ut från lägenheten eller huset på en gång. Skyddet kan till exempel placeras där din hund gärna väljer att kissa eller i hallen vid ytterdörren, där du snabbt kan komma ut på gatan.

Lär valpen att gå till skyddet när den behöver göra sina behov, för att inte riskera att den kissar på golvet. Var observant när den går mot skyddet och skynda dig att ta upp valpen och komma utanför så fort det går.

Kisskydden är aldrig alternativ till att gå ut med hunden. Tydliga och regelbundna rastningsrutiner, din uppmärksamhet och belöning när valpen gör rätt är bästa sättet att få valpen rumsren. Skäll eller skrik aldrig om det händer en olycka, det kan stressa upp din valp och påverka träningen negativt.

Kisskydd och valpmattor kan också användas som inkontinensskydd om du har en dräktig, sjuk eller gammal hund som har svårt att hålla sig.

Valpmattor för olika behov och i olika storlekar

Hos oss hittar du två olika typer av valpmattor. Oavsett om du behöver ett kisskydd till valptoaletten eller en större matta för valphagen eller bädden har vi alternativ som passar dina behov.

Engångsmattan innehåller högabsorberande cellulosafibrer och har förseglade kanter som minskar risken för läckage. Den kan till exempel användas på golvet eller i en valptoalett.

De tvättbara valpmattorna i textil är uppbyggda i flera lager, med ett övre lager som släpper igenom kisset så att ytan håller sig torr. Dessa valpmattor passar även bra att lägga i valplådan, soffan eller som skydd i bilen om du varit ute i regnet med hunden. De är också användbara i kennelmiljöer.

Tvättbara valpmattor

De tvättbara valpmattorna tål att tvättas i höga temperaturer och torktumlas. Möjligheten att tvätta och återanvända skyddet gör det till ett miljövänligt alternativ till andra typer av kisskydd. I vårt sortiment hittar du återanvändbara kiss- och inkontinensskydd i flera storlekar och olika mönster.

det kan stressa upp din valp