Hundhalsband för alla tillfällen - För små & stora hundar - 4Dogs
Priser inkl. moms

Hundhalsband

Hundstaff Martingale hundhalsband fodrat halvstryp beige med reflexband

I vårt sortiment hittar du ett stort sortiment av snygga, slitstarka och bekväma halsband till din hund..

Hur avgör man vilken storlek på halsband som hunden behöver?

För att avgöra storleken på hundhalsbandet bör du mäta omkretsen av din hunds hals. Använd ett måttband för att mäta runt halsen där halsbandet kommer att sitta. Se till att mäta på det bredaste stället av halsen, vanligtvis strax under hundens käke.

Det är viktigt att hundhalsbandet inte sitter för hårt. Det ska finnas tillräckligt med utrymme för att det ska kännas bekvämt för din hund. Samtidigt ska det givetvis inte sitta så löst att hunden kan ta sig ur halsbandet själv.

Vilka typer av hundhalsband finns det?

Det finns olika typer av hundhalsband som passar olika behov. Här är några vanliga varianter:

1. Läderhalsband Dessa halsband är populära för sin klassiska och tidlösa stil. De är tillverkade av högkalitativt läder och är robusta och hållbara. Läderhalsband ger en bekväm passform och blir ofta mjukare och mer flexibla med tiden.

2. Nylonhalsband Nylonhalsband är tillverkade av starkt och tåligt nylonmaterial som är vattentåligt och lättskött. De är också lätta enkla att rengöra och kan vara ett bra val för aktiva hundar som älskar utomhusaktiviteter. Nylonhalsband finns i många olika färger, mönster och stilar.

3. Reflexhalsband Reflexhalsband är utformade för att öka synligheten och säkerheten på promenader när det är mörkt ute. Reflexhalsband gör det möjligt för andra att se hunden tydligt även i dåligt ljus eller i mörker. Det finns både helreflekterande halsband och halsband med invävda reflextrådar. För extra synlighet är det bra att komplettera med till exempel en blinkande LED-lampa.

4. Textilhalsband Textilhalsband är ofta lätta och tillverkade av olika typer av tygmaterial, som till exempel bomull, polyester eller sammet. Textilhalsband finns i olika mönster, färger och stilar.

5. Utställningshalsband Utställningshalsband är speciellt utformade för att användas vid hundutställningar och tävlingar och har ofta ett lyxigt utseende. De är vanligtvis tillverkade av finare material och har en elegant och stilren design. Många väljer gärna en så kallad snake-kedja, som sliter minimalt på pälsen. Utställningshalsband är oftast smalare och mer diskreta för att inte ta fokus från hundens utseende och rörelser.

6. Blinkhalsband Lysande halsband och blinkhalsband har inbyggda LED-lampor som blinkar eller lyser med ett fast sken. De är utformade för att öka synligheten på kvällen eller i mörker och är särskilt användbara under promenader längs vägar eller i områden med begränsad belysning. Blinkhalsband är därför ett bra val för extra trygghet och säkerhet.

7. Halvstryphalsband Ett halvstryphalsband är ett smidigt och praktiskt halsband. Det är bekvämt för hunden att bära och lätt för dig att ta av och på. Halvstryphalsbandet ska i sitt kortaste läge ha samma omkrets som hundens hals, inte mindre. Det är alltid viktigt att välja ett halsband som inte sitter åt för hårt, men extra viktigt om du köper ett halvstryphalsband. När du provar ut halsbandet ska du givetvis kontrollera att det inte är så stort att hunden kan ta sig ur halsbandet.

8. Valphalsband Valphalsband är speciellt utformade för valpar och är vanligtvis ställbara för att kunna justeras när de växer. Ett valphalsbanden ska vara mjukt och skonsamt mot valpens känsliga hals och nacke. Det bör ha ett lätt snäppspänne, som gör det enkelt att ta av och på halsbandet. Valphalsband är ett bra val för att introducera valpen till att bära ett halsband och behövs när du tränar grundläggande lydnad med koppel.

Vilken typ av halsband ska jag välja?

När du vet vilken storlek du ska ha på hundens halsband kan du välja ett halsband som passar bäst för ändamålet. Om du och din hund brukar vara ute i skog och mark kan ett tåligt nylonhalsband vara ett bra val.

För livliga hundar rekommenderas alltid ett bredare hundhalsband och om du vill kunna ta av och på halsbandet enkelt kan ett brett ställbart halvstryphalsband vara lämpligt.

Till dig som har en valp rekommenderas ett ställbart valphalsband som kan justeras när din valp växer.

Om du är ute på promenader när det är mörkt kan det vara bra att välja ett reflexhalsband så din hund syns bättre.

I vårt sortiment hittar du bland annat valphalsband, läderhalsband, reflexhalsband, halvstryphalsband, textilhalsband, blinkhalsband och utställningshalsband.