Tassalva och balsam för hundar - Skydda din hunds tassar - 4Dogs
Priser inkl. moms

Tassalvor för hund

Trixie tassalva med bivax 50 ml

Tassalva för hundar är en kräm, balsam eller salva som vårdar och skyddar hundens tassar. Hundens trampdynor utsätts för olika slags påfrestningar och kan bli torra, spruckna eller irriterade. En tassalva hjälper till att återfukta och mjukgöra trampdynorna samtidigt som den bildar en skyddande barriär mot yttre påverkan som fukt, kyla, snö, is, vägsalt och het asfalt.

Vad innehåller en tassalva?

En tassalva innehåller ingredienser som återfuktar och vårdar hundens tassar, till exempel olika typer av naturliga oljor, bivax, vitamin E och olika växtextrakt. Det är ingredienser som har mjukgörande, återfuktande och läkande egenskaper och kan hjälpa till att hålla hundens tassar mjuka och i gott skick.

Hur applicerar jag tassalva på min hund?

Se till att hundens tassar är rena och torra. Smörj sedan noggrant in tassalvan på hundens trampdynor och huden mellan trampdyna och tår. Om du har en långhårig hund kan det vara bra att klippa pälsen runt tassarna och mellan trampdynorna för att säkerställa att salvan når huden ordentligt. Använd gärna en detaljtrimmer när du klipper, men det går också bra med en liten tassax.

Applicera tassalvan förebyggande, innan promenader och andra aktiviteter eller för att vårda redan spruckna tassar. Du kan också smörja in tassarna innan läggdags och låta salvan verka under natten.

Varför är det viktigt att använda en tassalva för hund?

Det är viktigt att använda en tassalva av flera anledningar. Hundars tassar och trampdynor är känsliga och kan skadas av till exempel kyla, is, vägsalt eller värme från het asfalt. Genom att använda en tassalva kan du skydda hundens tassar och förebygga sprickor i trampdynorna som kan uppstå av dessa yttre faktorer.

En tassalva fungerar som en skyddande barriär mellan hundens tassar och det underlag de rör sig på. Den har en mjukgörande och återfuktande effekt och hjälper till att förhindra sprickor och sår som kan vara smärtsamma för hunden. Genom att använda en tassalva regelbundet kan du förebygga problem som förhårdnader och sprickor i tassarna. Detta är särskilt viktigt under vintermånaderna när hundens tassar utsätts för kyla, snö och is.