Skötselråd hundbäddar - 4Dogs
Priser inkl. moms

Skötselråd för hundbäddar

Luktar hundbädden illa? De flesta bäddar kan maskintvättas i 30 grader. Om annat gäller finns information om det på produktsidan i webbshopen.

Att vårda hundbädden och hålla den fri från smuts och grus är det bästa sättet att förlänga livet på din hunds sovplats. En smutsig bädd kan dessutom vara en grogrund för både bakterier och kvalster. Här är några smarta tips för att hålla både bädden och fällen ren och fräsch.

Dammsug hundbädden ofta

Dammsug bädden ofta för att få bort både hår, grus och annat som lätt följer med hunden in efter promenaden. Glöm inte springor och skrymslen. Det går också bra att använda en klädvårdsrulle för att få bort en del av håret.

Så behandlar du fläckar på bädden

Behandla fläckar med ett skonsamt fläckborttagningsmedel, som till exempel All1Clean ExtraOff, en vattenbaserad spray som dessutom tar bort dålig lukt.

Vänd dynan då och då

Om bädden har en vändbar dyna är det bra att verkligen vända på den då och då, så slits den jämnare.

Tvätta hundbädden regelbundet

Tvätta bädden regelbundet om skötselrådet tillåter det. Vissa bäddar tål att maskintvättas på ett skonsamt program med låg centrifugering, då håller bädden formen bättre. En del bäddar har ett löst överdrag som är tvättbart, medan stommen inte kan tvättas. Torktumling rekommenderas oftast inte.

Använd gärna tvättpåse till bädden

Försök att få bort så mycket hundhår som möjligt från bädden innan du tvättar den, så att filtret i tvättmaskinen inte riskerar att bli tilltäppt. Använd gärna en stor tvättpåse till bädden.

Luktborttagande tvättmedel

Vi rekommenderar K9 Eco Power Tvätt, ett luktborttagande, naturligt tvättmedel som är utmärkt att använda till bland annat Vetbed-fällar, hundbäddar och hundfiltar.

Decinficera bädden vid behov

Om du dessutom vill desinficera bädden kan du komplettera med Disicide Laundry. Det krävs inte mer än några milliliter i sköljmedelsfacket, utöver det vanliga tvättmedlet, för att Disicide Laundry ska vara effektivt mot bakterier och virus. Redan vid 30 grader får du samma antibakteriella effekt som när du tvättar i 60. Den tar också enkelt bort dålig lukt ur bädden.