Hundbadkar

Hundbadkar för alla hundar

Hos 4Dogs hittar du ett stort och prisvärt sortiment av kvalitetsbadkar för både små och stora hundar. Vi har hundbadkar för dig som vill kunna bada din hund på ett bekvämt sätt, oavsett om du är professionell hundfrisör eller badar din hund hemma. En av de stora fördelarna med ett särskilt badkar för din hund är att du får en bättre arbetsställning och du slipper stå lutad över ditt vanliga badkar eller dubbelvikt i duschen.

Smidiga hundbadkar för hemmabruk

De mindre badkaren i plast är praktiska att ha i hemmet. Vill du ha ett smidigt badkar kan vi rekommendera H-115 och H-119, som är exempel på mycket populära badkar i plast. De väger inte så mycket, är lätta att flytta och sätta undan efter behov. Det finns också rostfria badkar i mindre storlek, men då blir de genast lite tyngre och inte lika lätta att flytta runt.

Hundbadkar för professionellt bruk

De större badkaren finns som elektriskt höj- och sänkbara eller med fast höjd. Fördelen med ett elektriskt badkar är att det enkelt kan höjas och sänkas för att ge dig en ergonomisk och optimal arbetsställning. Du anpassar helt enkelt höjden efter din egen längd och hundens storlek. Alla elektriska badkar är försedda med dörr, så att hunden lätt kan komma i och ur på egen hand. Flera av badkaren med fast höjd har en ramp eller trappa som också underlättar för hunden att ta sig i och ur badet själv.

De större badkaren har alltid en avsats för de mindre hundarna (med undantag för H-105E), vilket gör att du får en bättre arbetsställning när du badar små hundar. Har du flera hundar av olika storlek fungerar karet också för alla.

Rostfritt stål eller plast – vad föredrar du?

Ett badkar i rostfritt stål är lätt att rengöra och har en längre livslängd än ett plastbadkar, men å andra sidan är ett badkar i plast mindre skramligt att jobba i och det ger en varmare känsla. Att välja stål eller plast är en smaksak men också en ekonomisk fråga. De rostfria badkaren är lite dyrare men håller som sagt längre än karen i plast.

Stålbadkaret BTS-131E är i vårt sortiment badkarens Rolls Roys, ett kvalitetsbadkar med hög stålkvalitet. Storsäljare i vårt sortiment är plastkaren H-115 och H-119, som är mycket populära för hemmabruk.

Tillbehör till hundbadkar

Här är några av de tillbehör som kan ingå i ditt köp av badkar:

- Hårfälla, samlar upp håret som faller av vid badet och hindra att avloppet bli igentäppt.

- Galge, en vinklad stålarm som placeras över badet för att kunna fästa ett komfortkoppel.

- Komfortkoppel, ett ofta vadderat och bekvämt koppel som används för att din hund ska kunna stå tryggt och säkert i karet under badet.

- Blandare, duschslang, munstycke.

- Avloppsslang medföjer alla badkar.

Det här bör du tänka på inför installation av ditt nya hundbadkar

Se till att det finns:

1. En golvbrunn för returvatten.

2. Möjlighet att dra fram varm- och kallvatten till karet.

3. Ett eluttag om du har valt ett elektriskt höj- och sänkbart badkar.

Tänk på att välja ett badkar som har dörren placerad som du önskar, det finns nämligen både höger- och vänsterplacerade dörrar. Några badkar har lite högre baksida och sidor, vilka fungerar som praktiska stänkskydd. Bra om du har känsliga ytor i närheten.

En badpump sparar både vatten, schampo och tid

Att investera i en badpump är ett hållbart val, med den kan du spara upp till 75% av både schampo och vatten. Dessutom kan du nästan halvera badtiden, vilket kan vara betydelsefullt om du badar många hundar under en dag.

Få tips och råd från 4Dogs

Hos oss kan du alltid få råd och mer information inför ditt val av badkar för din hund. Vi har många års erfarenhet och sätter stort värde i att kunna hjälpa dig. Alla våra hundbadkar levereras fraktfritt inom hela Sverige. Kontakta oss på info@4dogs.se eller 0418-48 40 10.