Hundfiltar & hundplädar - Mjuka, sköna filtar till hunden - 4Dogs
Priser inkl. moms

Hundfiltar & hundplädar

Stella hundfilt i fleece ljusgrå med stjärnor 100x140 cm

Här ser du vårt utbud av fina och gosiga hundfiltar och plädar. En filt eller pläd gör det extra mysigt och bekvämt för din hund i bädden, buren, soffan eller bilen. Den är ett utmärkt köp för att förbättra din hunds välbefinnande, ge värme och skapa trivsel, oavsett om du har en valp eller en äldre hund.

Kan en hundfilt skydda min hund mot kyla?

Ja, en hundfilt kan skydda din hund mot kyla. Även hundar kan bli nedkylda och frysa när det är kallt ute, särskilt om de har tunn päls. Hundfilten är ett perfekt sätt att erbjuda extra värme och komfort på vintern eller andra tillfällen när hunden fryser.

Om din hund ligger direkt på golvet kan du välja en lite tjockare pläd eller fäll, en så kallad Vetbed-fäll. Den har lång, tät lugg och isolerar bäst mot kalla underlag.

Varför ska man använda en hundfilt?

Om din hund är frusen ger en hundfilt både komfort och värme för hunden när den vilar eller sover. Lägg den över hunden i bädden, buren eller där din hund brukar ligga. Det blir både varmt och mysigt.

Du kan också lägga en filt eller pläd i bilsätet, i soffan eller på andra textilklädda möbler som du vill skydda från hundhår. Tänk på att köpa en tillräckligt stor filt, så att hunden får plats på den.

En filt som hunden använt ofta kan också ge trygghet när hunden befinner sig i nya miljöer eller när den ska vänja sig vid till exempel en ny bädd eller bur. Valpar kan känna extra trygghet om de får en filt som deras mamma och syskon använt. Därför kan det vara bra att köpa en filt och ge till uppfödaren en tid innan du ska hämta din valp.

En lite tjockare pläd eller fäll rekommenderas om din hund brukar ligga direkt på golvet. Våra Vetbed-fällar isolerar bra mot kalla underlag och är dessutom extra mjuka att ligga på.

Hur ska man rengöra en hundfilt?

Ibland kan hundfilten behöva tvättas. Då rekommenderar vi att du först skakar filten för att avlägsna lös smuts och hår, som annars kan fastna i tvättmaskinen.

Använd gärna K9 Eco Power Tvätt, ett naturvänligt tvättmedel som är skonsamt mot huden och effektivt tar bort dålig lukt fiberdjupt i textilier. Följ i övrigt tvättanvisningarna.

Hundfiltar och hundplädar för bilen

Med en filt eller pläd i bilen skyddar du sätena samtidigt som det ger din hund trygghet på resan, en bekväm biltur och värme om det är kallt.