Att välja hundbadkar - 4Dogs
Priser inkl. moms

Att välja hundbadkar

Hundbadkar för alla behov

Hos 4Dogs hittar du ett stort och prisvärt sortiment av kvalitetsbadkar i både plast och rostfritt stål, för både små och stora hundar. Vi har hundbadkar för dig som vill kunna bada din hund på ett bekvämt sätt, oavsett om du är professionell hundfrisör eller badar din hund hemma.

Bekväm arbetsställning

En av de stora fördelarna med ett särskilt badkar för din hund är att du får en bättre arbetsställning. Du slipper stå lutad över ditt vanliga badkar eller dubbelvikt i duschen och få ont i ryggen.

Smidiga hundbadkar för hemmabruk

Hundbadkaren i plast är praktiska att ha i hemmet. De väger inte så mycket, är lätta att flytta och sätta undan när de inte används. Våra badkar H115 och H119 med ramp är mycket populära för hemmabruk.

Har du ett utrymme där badkaret kan stå framme jämt, kan du också välja ett rostfritt badkar.

Hundbadkar för professionellt bruk

De större hundbadkaren kan ha fast höjd eller vara elektriskt höj- och sänkbara. Fördelen med ett höj- och sänkbart badkar är att du alltid kan få en optimal arbetsställning som skonar din rygg. Du anpassar helt enkelt höjden efter din egen längd och hundens storlek.

Alla elektriska badkar är försedda med dörr, så att hunden lätt kan komma i och ur på egen hand. Flera av badkaren med fast höjd har även en ramp eller trappa som också underlättar för hunden att ta sig i och ur badet själv.

De större badkaren har alltid en avsats för de mindre hundarna (med undantag för H105E), vilket ger dig en bättre arbetsställning när du badar dem. Har du flera hundar av olika storlek fungerar karet också för alla.

Tillbehör till hundbadkar

Här är några av de tillbehör som kan ingå i ditt köp av badkar:

- Hårfälla, samlar upp håret som faller av vid badet och hindrar att avloppet bli igentäppt.

- Fäste för koppel.

- Koppel som används för att din hund ska kunna stå tryggt och säkert i karet under badet.

- Blandare, duschslang, munstycke.

- Avloppsslang ingår alltid vid köp av badkar.

Det här bör du tänka på inför installation av ett nytt hundbadkar

Att installera ett hundbadkar är inte alls svårt, men du måste ha tänkt på några enkla saker innan du bestämmer var det ska placeras.

Se till att det finns:

1. En golvbrunn för returvatten.

2. Möjlighet att dra fram varm- och kallvatten till karet.

3. Ett eluttag om du har valt ett elektriskt höj- och sänkbart badkar.

Tänk på att välja ett badkar som har dörren placerad som du önskar, det finns nämligen både höger- och vänsterplacerade dörrar.

Några badkar har lite högre baksida och kortsidor, vilka fungerar som praktiska stänkskydd. Bra om du har känsliga ytor i närheten.

Fraktfri leverans av alla hundbadkar

Självklart levererar vi ditt badkar fraktfritt inom hela Sverige.

4Dogs ger dig tips och råd

Hör gärna av dig till oss om du behöver mer information inför ditt köp. Vi hjälper dig gärna. Kontakta oss på info@4dogs.se eller 0418-48 40 10.