Hundtrimmers - Sladdlösa & med sladd - 4Dogs
Priser inkl. moms

Effektiva hundtrimmers

Artero Spektra sladdlös trimmer med fem hastigheter

Hos oss hittar du ett brett sortiment av trimmers som noggrant valts ut för att säkerställa högsta kvalitet. Vi erbjuder hundtrimmers från välkända varumärken som är kända för att leverera pålitliga och hållbara produkter.

Oavsett om du behöver en trimmer för finputsning av pälsen där hemma eller är i behov av en trimmer för professionellt bruk, kommer du att hitta flera bra alternativ här.

I vår köpguide för klippmaskiner och trimmers får du tips på vad du bör tänka på när du ska välja hundtrimmer och klippmaskin.

Vad är en hundtrimmer?

En hundtrimmer är en lite nättare modell av klippmaskin, som används för detaljklippning av till exempel tassar, ansikte och öron, för finputsning av pälsen på bröst och mage och för hygienklippning. För mindre detaljklippning och finputsning kan du också använda en detaljtrimmer.

En trimmer har vanligen ett ställbart skär som är anpassat enbart för den aktuella trimmern.

Distanskammar följer ofta med när du köper din trimmer och med dem kan du anpassa klipplängden ytterligare.

Varför ska man klippa hundens päls?

Många hundraser behöver med jämna mellanrum klippas för att pälsen ska hållas välvårdad och inte växa sig för lång i till exempel ansiktet, runt tassar och trampdynor eller på andra delar av kroppen. Att mellan varven kunna klippa sin hund själv där det behövs kan vara bra, även om man regelbundet lämnar den till en professionell hundfrisör. Då har du alltid en hund med välvårdad päls som inte irriterar eller skapar besvär för djuret.

Hur använder man en hundtrimmer?

Innan du börjar använda en hundtrimmer är det viktigt att se till att din hund är ren, torr och fri från tovor. Borsta bort alla tovor och trassel i pälsen med en borste eller karda och kam innan du börjar klippa. Se till att du har en maskin som passar din hunds behov och är anpassad för det arbete du ska utföra. Prata gärna med din hundfrisör för att få tips på hur du klipper vanliga områden som tassar och ansikte på bästa sätt. En hundfrisör kan också ge dig råd som är anpassade efter just din hunds ras.

Din hund kan behöva vänja sig långsamt vid att bli klippt med en trimmer.

Ta gärna pauser och belöna din hund med godis eller lek för att göra klippningen till en positiv upplevelse.

När du är klar, borsta bort alla lösa hår från trimmern och rengör alltid skäret med rengöringsvätska. Lägg även någon droppe olja på var sida om skäret och ett par längs med kanterna. Om du följer skötselråden kommer dina skär att hålla mycket längre. Här hittar du mer utförliga skötselråd för din trimmer och klippmaskin.

Vilka typer av klippmaskiner och hundtrimmers finns det?

Det finns flera olika typer av maskiner att välja mellan beroende på vad du vill använda den till och vilken typ av päls din hund har. En vanlig typ är klippmaskiner som är anpassade för helklippning av en hund. En sådan maskin måste ha en kraftfull motor.

En trimmer är mer lämpad för del- och detaljklippningar och hygienklippning. Ska du bara göra finputsningar av pälsen, i till exempel ansiktet och runt tassarna, kan det räcka med en liten detaljtrimmer, speciellt om du har en liten hund.

Det är alltid viktigt att välja rätt verktyg för jobbet du ska göra och att se till att du har en maskin som passar din hunds päls.

Utforska vårt sortiment av hundtrimmers och hitta rätt trimmer för just din hund! I vårt sortiment hittar du även andra typer av pälsvårdsverktyg som saxar , borstar , kardor , kammar med mera.