Välja storlek på trimbord - Tips & Råd - 4Dogs
Priser inkl. moms

Välja storlek på trimbord

Ska du köpa trimbord, men är osäker på vilken storlek du ska välja? För att få rätt storlek på trimbord behöver du ta hänsyn till både hundens storlek och din egen arbetshöjd.

Så här bedömer du vilken storlek på trimbord du bör köpa:

1. Mät hur lång hunden är från framtassens framkant till baktassens bakkant. Om hunden ska kunna ligga ner på bordet behöver du även mäta hur mycket plats den behöver liggande.

2. Lägg till så mycket plats som du tycker känns lämpligt för just din hund att ha framför och bakom tassarna. Vissa hundar vill ha gott om plats att stå på, medan andra behöver lite mindre plats för att inte vandra runt på bordet. De flesta väljer att ha ca 5-10 cm framför och bakom hundens tassar.

Lägg gärna ut en stor handduk eller filt på golvet med måtten på trimbordet och placera din hund där, så får du en känsla för hur stort det blir.

3. Mät höjden på ett vanligt bord eller en bänk där du känner att arbetshöjden för dig blir bra.

Tänk på att ju högre trimbordet är desto mindre är bordsskivan. Har du, som exempel, en liten hund behöver den komma upp i höjd för att det ska kännas bekvämt för dig, men hunden behöver inte så stor plats för att kunna stå.

Här hittar du hopfällbara trimbord för hemmabruk i olika storlekar, för små till stora hundar.

4Dogs ger dig tips och råd

Hör gärna av dig till oss om du behöver mer information inför ditt köp. Vi hjälper dig gärna. Kontakta oss på info@4dogs.se eller 0418-48 40 10.