Att välja klippmaskin & hundtrimmer - Tips & Råd - 4Dogs
Priser inkl. moms

Att välja klippmaskin & hundtrimmer

Hos 4Dogs hittar du ett av marknadens bredaste sortiment av klippmaskiner och trimmers för din hund. Vi har maskiner för både hemmafrisörer och för dig som använder dem professionellt. Ägnar du mycket tid åt pälsvård är det definitivt värt att investera i en bra maskin. Här får du några tips och råd inför ditt köp.

Användningsområden för klippmaskiner och trimmers

Innan du bestämmer dig för vilken trimmer eller klippmaskin du ska köpa bör du fundera på hur du vill använda den. Vill du kunna göra helklippningar av din hund, delklippa vissa områden eller kanske bara detaljtrimma? Vilken typ av päls din hund har är också avgörande för vilken maskin du bör köpa.

Detaljtrimning av hund

En detaljtrimmer används för hygienklippning och för klippning av till exempel tassar, ansikte, öron och under benen. Vår bästsäljare är Aesculap Exacta men vill du ha ett prisvärt alternativ, med i stort sett samma prestanda, kan vi rekommendera vår detaljtrimmer från Shernbao.

Hundtrimmers för delklippning

För större delklippning av till exempel bröst och mage behöver du en maskin med lite mera kraft och motorstyrka. I den här klassen har du många bra alternativ att välja på från leverantörer som bland annat Wahl, Aesculap och Andis. Ett mycket prisvärt alternativ är vår trimmer från Shernbao.

Den här typen av hundtrimmer är ofta sladdlös och har ställbara skär, det vill säga klipplängden kan justeras utan att du behöver byta skäret. Distanskammar ingår ofta.

Klippmaskiner för helklippning av hund

Vill du kunna helklippa din hund är det utan tvekan en klippmaskin du ska köpa. De har kraftfullare motorer jämfört med en trimmer. Hur kraftig motorn är blir viktigt om du har en hund med tjock och kraftig päls. Väljer du en kraftfull maskin av hög kvalitet, kommer du dessutom att ha glädje av den länge.

Med eller utan sladd

Vid ditt val av klippmaskin ska du fundera på om du vill ha en maskin med sladd eller en sladdlös. Det finns fördelar med dem båda. Det är bekvämt och smidigt med en sladdlös maskin, men tänk på att batteriet blir en del av själva klippmaskinen, som då blir lite tyngre. Vill du slippa tänka på att ladda batterier väljer du såklart en klippmaskin med sladd. De flesta trimmers är sladdlösa.

Ergonomi – A och O för dig som klipper ofta

En klippmaskin/trimmer kan vara mer eller mindre ergonomiskt utformad, men det är viktigt att den känns skön och bra att hålla i för just dig. Det är ofta en personlig fråga vad som känns bra, eftersom vi alla har olika stora händer och vårt eget sätt att hålla i maskinen. Var noga vid ditt val eftersom dålig ergonomi i förlängningen kan orsaka muskelvärk, stress och belastningsskador i både handleder, armbågar och axlar. För att förebygga skador och minska trötthet kan du till exempel använda ett handledsstöd när du klipper.

Här är tre saker som rör ergonomin som är bra att tänka på när du ska välja klippmaskin:

1. Vikten - den är väsentlig, jobbar du ofta och länge med maskinen bör den inte kännas för tung.
2. Vibrationer - vibrationer i maskinen kan också verka tröttande, i synnerhet om du klipper ofta och länge.
3. Ljudnivå - även ljudnivån är en ergonomisk faktor. Alltför höga ljudvolymer kan vara stressande för både dig och hunden. En tystgående maskin ger både dig och din hund en behagligare upplevelse.

4Dogs ger dig tips och råd

Hos oss hittar du kvalitetsmaskiner från ledande tillverkare som till exempel Andis, Wahl, Artero, Aesculap, Shernbao och Oster. Hör gärna av dig till oss om du behöver mer information inför ditt köp. Vi hjälper dig gärna. Kontakta oss på info@4dogs.se eller 0418-48 40 10.