Klippmaskiner & Skär

Investera i en bra klippmaskin, det lönar sig

4Dogs har ett av marknadens bredaste sortiment av klippmaskiner och trimmers från ledande tillverkare som Andis, Wahl, Oster, Artero, Aesculap och Shernbao. Vi har maskiner för både hemmafrisören och för dig som använder dem professionellt. Ägnar du mycket tid åt pälsvård är det definitivt värt att investera i en bra maskin. Här får du några tips och råd inför ditt köp.

Vad vill du använda din klippmaskin och trimmer till?

Innan du bestämmer dig för vilken trimmer eller klippmaskin du ska köpa bör du fundera på hur du vill använda den. Vill du kunna göra helklippningar av din hund, bara delklippa och snygga till pälsen här och där eller kanske bara detaljtrimma känsliga områden? Vilken typ av päls din hund har kommer också att avgöra ditt val av maskin.

När du bara vill detaljtrimma

En detaljtrimmer används för hygienklippning och för trimning av tassar, ansikte och under benen. Vår bästsäljare är Aesculap Exacta men vill du ha ett billigare alternativ, med i stort sett samma prestanda, kan vi rekommendera vår detaljtrimmer från Shernbao.

Hundtrimmers med lite mera kraft

För större delklippning av till exempel bröst och mage behöver du en maskin med lite mera kraft och motorstyrka. I den här klassen har du många bra alternativ att välja på från leverantörer som bland annat Wahl, Aesculap och Andis. Ett mycket prisvärt alternativ är vår trimmer från Shernbao. Den här typen av hundtrimmer är oftast sladdlös och har ställbara skär, det vill säga att klipplängden kan justeras utan att du behöver byta skär.

Klippmaskiner för helklippning

Vill du kunna helklippa din hund är det utan tvekan en klippmaskin du ska köpa. Välj en kraftfull och tystgående maskin av hög kvalitet, så kommer du att ha glädje av den länge. Det kommer dessutom att ge din hund en behagligare upplevelse. Har din hund en tjock och kraftig päls kommer du också att behöva en kraftfullare maskin.

Hos oss hittar du ett stort sortiment klippmaskiner av hög kvalité att botanisera bland och några av dem tål att uppmärksammas lite extra. Andis AGCB Super 2-spee är en pålitlig och säker maskin och vår absoluta storsäljare. En annan driftsäker klippmaskin från Andis är Endurance, som är en riktigt bra bruksmaskin. Värda att uppmärksammas är också Andis Pro Animal och Andis Excel. Pro Animal är en perfekt maskin för hemmatrimmaren och Excel har en skön ergonomisk form som gör maskinen extra lätt att arbeta med.

Ergonomi – A och O för dig som klipper ofta

En klippmaskin/trimmer kan vara mer eller mindre ergonomiskt utformad, men det är viktigt att den känns skön och bra att hålla i för just dig. Det är ofta en personlig fråga vad som känns bra, eftersom vi alla har olika stora händer och vårt eget sätt att hålla i maskinen. Var noga vid ditt val eftersom dålig ergonomi i förlängningen kan orsaka muskelvärk, stress och belastningsskador i både handleder, armbågar och axlar. För att förebygga skador och minska trötthet kan du till exempel använda ett handledsstöd när du klipper och trimmar.

Här är tre punkter som är bra att tänka på när du ska välja maskin:

1. Vikten – den är väsentlig, jobbar du ofta och länge med maskinen bör den inte kännas för tung.

2. Vibrationer i maskinen kan också verka tröttande, i synnerhet om du klipper ofta och länge.

3. Även ljudnivån är en ergonomisk faktor. Alltför höga ljudvolymer kan vara stressande för både dig och hunden.

Hos 4Dogs hittar du ett väl utvalt sortiment av klippmaskiner och trimmers, som alla uppfyller kraven på användarvänlighet, funktion och prestanda. Ju oftare du använder din maskin desto viktigare är det att välja rätt.

Klippmaskiner och trimmers med eller utan sladd

Vid ditt val av klippmaskin ska du fundera på om du vill ha en maskin med sladd eller en sladdlös. Det finns fördelar och nackdelar med dem båda. Det är såklart bekvämt med en sladdlös maskin, men tänk på att batteriet blir en del av själva klippmaskinen som därmed blir lite tyngre. Vill du slippa tänkta på att ladda batterier väljer du såklart en klippmaskin med sladd. De flesta trimmers är dock sladdlösa.

Skär och distanskammar till klippmaskiner

Klippmaskinerna är försedda med praktiska snap on-skär som är standard för alla märken. Det är skäret på maskinen som bestämmer klipplängden. Vi har skär med allt från den minsta klipplängden på 0,25 mm till den längsta på 19 mm. Byter du maskin kan du alltså fortfarande använda dina gamla skär, om de inte är utslitna.

Trimmers har oftast ställbara specialskär, det vill säga du justerar klipplängderna på själva skäret. Ett alternativ till att använda olika skär är att köpa ett set med distanskammar. Distanskammarna levereras i set om 8 stycken, som alla lämnar olika längd på pälsen. Som längst kan 25 mm av pälsen lämnas.

Det finns distanskammar till både standardskär och specialskär.

Tillbehör för klippmaskiner och trimmers

Hos oss hittar du alla de tillbehör du behöver för att hålla din trimmer och klippmaskin i god kondition. Vi har produkter som rengör, smörjer, rostskyddar, kyler och håller dem fria från bakterier. Du hittar också praktiska små väskor och necessärer för förvaring, perfekta för utställningar och resor.

För alla pälsdjur

De flesta av våra klippmaskiner och trimmers kan användas även till andra pälsdjur, som till exempel häst och katt.

4Dogs ger dig råd och hjälp

Hör av dig till oss om du vill ha personlig hjälp och mer information inför ditt köp. Vi har många års erfarenhet och sätter stort värde i att få hjälpa dig i ditt val av klippmaskin och trimmer för din hund. Kontakta oss på info@4dogs.se eller 0418-48 40 10.